اجلاس استانی نماز با حضور نماینده ولی فقیه در استان و استاندار گیلان
وی با اشاره به آثار روانشناختی نماز، افزود: نماز یکى از پایدارترین تجلّیات روح آدمى و اصیل ترین ابعاد وجودی انسان است.
نماینده ولی فقیه در گیلان نماز را موجب آرامش روح در انسان معرفی کرد و ادامه داد: نماز در میان عبادات از جایگاه ویژه اى برخوردار است؛ به طوری که با ایجاد آرامش در افراد موجب کاهش اضطرابها و استرسهای او میشود.
وی، با تشریح آثار تربیتی و روانشناختی نماز تصریح کرد: اضطراب و نگرانى یکى از بزرگ ترین بلاهاى زندگى انسان ها بوده و عوارض ناشى از آن در زندگى فردى و اجتماعى کاملا محسوس است. از سوى دیگر، آرامش یکى از گم شده هاى مهم بشر بوده و به هر درى مى زند تا آن را پیدا کند.
آیت الله فلاحتی، نماز و یاد و ذکر خداوند را، درمان تمام نگرانى ها و اضطراب ها دانست و گفت: انسان در فراز و نشیب زندگی دچار التهاب میشود؛ امید خود را از دست میدهد بنابراین به آینده امیدوار نخواهد بود.
وی با بیان اینکه این حالت ممکن است برای همه انسانها اعم از باسواد و بیسواد به وجود بیاید؛ اضافه کرد: احسان سردرگم در زندگی نشاط ندارد و اساسیترین کار نماز ین است که به انسان امید میبخشد.
خطیب جمعه رشت، خاطر نشان کرد: گاهى ریشه نگرانى هاى آزاردهنده در انسان، موجب احساس پوچى و بى هدفی و در نهایت مرگ و خودکشی و یا دگر کشی برای انسان به ارمغان می اورد و نماز بازدارنده رسیدن انسان به این حالات مهلک است.
وی با بیان اینکه خوف و ترس در زندگی افرادی که با معنویت ارتباط ندارند؛ وجود دارد؛ اظهار کرد: نماز همه خوف ها، اضطرابها و استرسهای فرد را برطرف میکند.
آیت الله فلاحتی با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه بقره افزود: کسانی که ایمان دارند و نماز میخوانند و حق الهی را ادا میکنند؛ خوف، حزن، اضطراب و استرس ندارند.
وی، نماز را موجب پایداری و عزت نفس برای انسان دانست و بر تحکیم رابطه انسان بر خدا تاکید کرد.
نماینده ولی» فقیه در گیلان با اشاره به ابعاد شخصیت عارفانه امام راحل، تصریح کرد: وقتی خبرنگار در هواپیمای حامل امام خمینی (ره) و همراهانش در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، از ایشان پرسید: «چه احساسی دارید؟» و امام پاسخ داد: «هیچ».
وی با بیان اینکه تاکنون تعبیرها و تفسیرهای زیادی درباره این پاسخ امام منتشر شده است؛ ادامه داد: امام راحل، از از روی عزت نفس این پاسخ را دادند که برای بینمازان آن روز قابل فهم و درک نبود؛ ولی برای اهل معرفت پر از معنا بود.
به گفته ی این مقام مسئول، در واقع، این پاسخ نشاندهنده تواضع و انقطاع امام از خود و وابستگیاش به خداوند بود.
آیت الله فلاحتی، با اشاره به اینکه دنیا در چشم کسی که عزت نفس دارد؛ بسیار کوچک و ناچیز است؛ اظهار داشت: برعکس انسانی که براثر رابطه معنوی ضعیف با خداوند، عزت نفس ندارد؛ دنیا در چشمش بزرگ جلوه می کند.
وی با تاکید بر اینکه در عصر ارتباطات همه امکانات برای رساندن پیام به مخاطبان وجود دارد، افزود: در حال حاضر باید از همه این امکانات برای آشنایی مردم به ویژه جوانان با نماز و ایجاد پیوند و ارتباط افراد با خداوند استفاده کنیم.
گفتنی است در پایان این اجلاس با حضور نماینده ولی فقیه در استان و استاندار گیلان از دستگاههای اجرایی برتر حوزه نماز تقدیر به عمل آمد.